VšeRady a tipyNávodyNovinky
Cihličky a další flexibilní obklady fasád a interiéru – 2. pokračování.
K čemu slouží flexibilní obklady? Jaké je jejich použití, výhody, nevýhody, jaké existují vzory a barvy. To jsou otázky kterými se už podruhé zabýváme v tomto článku.
Zastřešení pergoly dutinovým polykarbonátem - část 1.
Zahradní pergola zastřešená dutinkovým polykarbonátem. Vcelku běžná dočasná stavba, řešená téměř vždy v rámci kutilského projektu. Pokud máme představu o druhu zastřešení (dutinkový polykarbonát), už vlastní konstrukci stavby a střechy bychom měli k tomu přizpůsobit. Co vše zohlednit ještě před pokládkou krytiny?
Odtokové žlaby v koupenách, základní pojmy.
Sprchový odvodňovací žlab je malý detail, který je určen spíše pro domácí, než pro návštěvy. Mnoho lidí jej neuvidí. Nemusí tedy být superdesignový s ledkovým podsvětlením dle posledních trendů. Spíše bych kladl důraz na jeho životnost a bezproblémovost. Aby byl pevný, těsný a nikde neprosakoval. Sprchový žlab by měl být praktický a snadno udržovatelný. V podstatě by se dalo říci, že dobrý žlab je ten, o kterém ani nevíme, že jej máme.
Montáž zastřešení z polykarbonátových desek Makrolon
Jednou vidět, je lépe než 10x o tom číst. Instruktážní návod k montáži dutinkových polykarbonátových desek Makrolon. Hlavní zásady, co si ohlídat a doporučení z praxe.
Návod k montáži vchodové stříšky Lightline
Ukázka montáže vchodové stříšky Lightline.
Vchodové stříšky, pár rad k jejich výběru.
Drobný detail, který slouží každodenně a který při běžném užívání nemovitosti přehlížíme, tedy pokud je funkční. Pokud ne, pak teprve jej vezmeme na vědomí. Co by vchodová stříška měla splňovat a na co bychom si měli při výběru dát pozor. Podívejme se na problematiku blíže, uděláme základní rozdělení a povíme si o funkčnosti.
Zaměření okenních parapetů
Dvakrát měř, jednou řež. To je stará pravda, která u okenních parapetů platí dvojnásob. Jde o pohledový prvek, který pokud je před osazením větší, lze jej přiříznout, pokud je však menší, je k ničemu, musí se vyhodit. Jak tedy správně postupovat, aby objednaný parapet bez problémů seděl?
Video návod k lepení cihelných obkladů Izoflex
Video návod pro aplikaci fasádních cihelných obkladů Izoflex. Snadno a rychle. Zní to jako reklamní klišé. Ostatně posuďte sami...
Cihly, cihličky, režné zdivo a jejich využití na fasádě
Velmi častý dekor fasády v posledních letech je právě režné zdivo. Tedy neomítnuté, zdůrazňující efekt cihelné vazby. Používá se jak celoplošně, tak na jednotlivé prvky, např. sokly, ostění, či římsy. Ke kýženému efektu se můžeme dopracovat několika cestami. Pojďme se problematikou seznámit blíže...
Montáž interiérových obkladů Vilo
Krátké video návody pro instalaci interiérových obkladů VOX Deco a Vox Motivo. Ukázka lepení na přímo a montáž na latění.
Obklady z plastu v interiéru.
Při představě obkladu z plastu v interiéru, dostane střední generace a generace jejich rodičů nejspíše kopřivku. Jako první, jim asi na mysli vytane umakartové bytové jádro. Ale to je plastový pravěk. Dnešní plastové obklady se tváří spíš, jako vše ostatní, než jako plast...
Jsou fasádní plastové palubky skutečně na fasádu?
Zdánlivý protimluv. Pokud jsou označeny plastové palubky jako fasádní, asi by na fasádu měly být vhodné. Tak by tomu mělo být, ale není všechno zlato, co se třpytí (vydává za fasádní materiál). Pojďme se podívat blíže.
12345
benefit
Odborné poradenství
29 let zkušeností v oboru, poradíme s výběrem po telefonu, e-mailu či na chatu.
benefit
Specialista na fasády
Zaměřujeme se na fasádní materiály a prvky pro dokončení stavby.
benefit
Návrh skladby materiálu
Popište nám váš záměr, navrhneme optimální skladbu materiálu a prvky.
benefit
Individuální nabídka
Větší konstrukce? Zhotovíme vám individuální cenovou nabídku.