VšeRady a tipyNávodyNovinky
Srovnání obkladů Izoflex a Klinker
Obklady Izoflex jsou uváděny jako imitace cihel, nebo cihelných obkladů. Skutečně se nejedná o produkt z vypalované hlíny, nejde o cihlu v pravém slova smyslu, nebo o cihelný obklad. Svým tvarem, barvou i strukturou však dokonale cihlu napodobuje. Co se týká vlastností a způsobu montáže v mnohém směru klinkerový obklad převyšuje.
Hliníkové lamely pro výplň
Hliníkové lamely, profily, tyče. Tím vším můžeme označit délkové hliníkové prvky. Jedná se profilované, nejčastěji uzavřené duté profily určené k montáži do stavebních prvků jako výplň. Nejčastěji se používají na výplň plotových polí, posuvných bran a vrátek.
Plastové fasádní palubky 2
Opět jsme u tématu plastových palubek na fasádu. Doplňuji zde informace ke staršímu příspěvku: Jsou fasádní plastové palubky skutečně na fasádu?  Předně jsme ukončili prodej palubek ASKO, kde kvalita nehodahovala ani stadardu pro kategorii Hobby produkt, a jedinou předností pak byla jen nízká cena...
Revoluční změna v sortimentu půdních schodů Oman.
V současné době lze vybírat z celé řady konstrukčního provedení, ale hlavně nabízí i různé kvalitativní (dle termoizolačních vlastností), tedy i odlišné cenové provedení. Jistě budete souhlasit, s tvrzením, že jiné požadavky budou na schody do garáže a jiné pro interiér v energeticky úsporném domě.
Stavební pouzdra, pár rad ke správnému výběru.
Dnes jsou stavební pouzdra již běžnou záležitostí. Na trhu je celá řada výrobců, stejně tak i paleta typů je velmi široká. Které jsou pro jaký účel vhodné a které patří ke špičce, pojďme si vysvětlit základní pojmy a rozebrat problematiku, pro snadnější orientaci v tomto segmentu.
Fasádní obklady IMIT - Keraton
K čemu jsou a kdo by byl ochoten ještě platit za obložení vlastního domu betonem? Na první pohled to nejde moc dohromady. Nicméně nejedná se o klasický beton a škála tvarů a barevnost jistě přesvědčí i nejednoho skeptika o tom, že je to velmi dobrý nápad. Pojďme se s tímto zajímavým materiálem seznámit blíže.
Cihličky a další flexibilní obklady fasád a interiéru – 2. pokračování.
K čemu slouží flexibilní obklady? Jaké je jejich použití, výhody, nevýhody, jaké existují vzory a barvy. To jsou otázky kterými se už podruhé zabýváme v tomto článku.
Zastřešení pergoly dutinovým polykarbonátem - část 1.
Zahradní pergola zastřešená dutinkovým polykarbonátem. Vcelku běžná dočasná stavba, řešená téměř vždy v rámci kutilského projektu. Pokud máme představu o druhu zastřešení (dutinkový polykarbonát), už vlastní konstrukci stavby a střechy bychom měli k tomu přizpůsobit. Co vše zohlednit ještě před pokládkou krytiny?
Odtokové žlaby v koupenách, základní pojmy.
Sprchový odvodňovací žlab je malý detail, který je určen spíše pro domácí, než pro návštěvy. Mnoho lidí jej neuvidí. Nemusí tedy být superdesignový s ledkovým podsvětlením dle posledních trendů. Spíše bych kladl důraz na jeho životnost a bezproblémovost. Aby byl pevný, těsný a nikde neprosakoval. Sprchový žlab by měl být praktický a snadno udržovatelný. V podstatě by se dalo říci, že dobrý žlab je ten, o kterém ani nevíme, že jej máme.
Vchodové stříšky, pár rad k jejich výběru.
Drobný detail, který slouží každodenně a který při běžném užívání nemovitosti přehlížíme, tedy pokud je funkční. Pokud ne, pak teprve jej vezmeme na vědomí. Co by vchodová stříška měla splňovat a na co bychom si měli při výběru dát pozor. Podívejme se na problematiku blíže, uděláme základní rozdělení a povíme si o funkčnosti.
Cihly, cihličky, režné zdivo a jejich využití na fasádě
Velmi častý dekor fasády v posledních letech je právě režné zdivo. Tedy neomítnuté, zdůrazňující efekt cihelné vazby. Používá se jak celoplošně, tak na jednotlivé prvky, např. sokly, ostění, či římsy. Ke kýženému efektu se můžeme dopracovat několika cestami. Pojďme se problematikou seznámit blíže...
Obklady z plastu v interiéru.
Při představě obkladu z plastu v interiéru, dostane střední generace a generace jejich rodičů nejspíše kopřivku. Jako první, jim asi na mysli vytane umakartové bytové jádro. Ale to je plastový pravěk. Dnešní plastové obklady se tváří spíš, jako vše ostatní, než jako plast...
12
benefit
Odborné poradenství
29 let zkušeností v oboru, poradíme s výběrem po telefonu, e-mailu či na chatu.
benefit
Specialista na fasády
Zaměřujeme se na fasádní materiály a prvky pro dokončení stavby.
benefit
Návrh skladby materiálu
Popište nám váš záměr, navrhneme optimální skladbu materiálu a prvky.
benefit
Individuální nabídka
Větší konstrukce? Zhotovíme vám individuální cenovou nabídku.